gototopgototop

Hostal Sant Maurici

Festes d'interès

La festa major de Sant Maurici de la Quar se celebra el primer diumenge de setembre; la de La Quar, el Dilluns de Pasqua amb un aplec al santuari de la Quar i la festa del monestir de la Portella se celebra el cap de setmana més proper al 29 de juny.

Prop de la riera de Merlès i de les goles de les Heures, la festa major de les Heures se celebra el 24 de juny, per Sant Joan, i és tradicional fer-hi un aplec.

artfestes

La Patum. Declarada Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per la UNESCO el 2005 és el símbol per excel·lència de la identitat berguedana. Setmana de Corpus.

Els Pastorets. Al Berguedà, el Nadal no és Nadal autèntic sense anar a veure els pastorets. Més de cent anys d’història els avalen.

Mercat del Bolet de Cal Rosal. Quan arriba la temporada del bolet podreu trobar-hi les millors parades de llenegues, rovellons, fredolics o camagrocs.

Festa de Sant Sebastià o àpat dels pobres. La tradició diu que Sant Sebastià va lliurar de la pesta al poble d’Olvan i en agraïment els veïns van fer un vot de perpetuïtat que cada any donarien l’àpat principal als pobres, rodamóns i captaires que fossin al poble el dia 20 de gener, Sant Sebastià. Actualment, el dinar consisteix en una arrossada que s’ofereix a tots els assistents així com botifarra a la brasa i fruita del temps.

Fira de l'1 de maig a Berga. A la capital del Berguedà cada 1 de maig se celebra una fira amb gran afluència. 

Festes de Sant Joan i els Elois. A Prats de Lluçanès, la festa major d’estiu comença amb la revetlla de Sant Joan, el 23 de juny, i aplega gent d’arreu per celebrar una de les festes més concorregudes de l’inici d’estiu que conclou el dia 25 de juny amb una carrera de cavalls, mules i rucs a Sant Sebastià, a les afores del municipi.

Fira del comerç a Prats de Lluçanès. A 10 minuts de l'Hostal, cada mes de juliol per Sant Jaume, se celebra la fira del comerç a Prats de Lluçanès amb gran afluència de gent de tota la comarca i moltes activitats organitzades per la Unió de Botiguers de Prats. 

Fira de la Puríssima de Gironella. El 8 de desembre se celebra la Fira nadalenca, artesana i tradició amb un gran tast de blat de moro escairat presidit pel xef berguedà Miquel Màrquez.

Festa del segar i del batre. Cada segon diumenge de juliol, Avià viu un viatge en el temps en què es fa un esmorzar típic de pagès, una fira d’artesans, una trobada de puntaires, el ball rodó o el popular pastís del segador en aquesta festa honorífica a la pagesia i les feines del camp.

 

Més informació