gototopgototop

Hostal Sant Maurici

L'entorn

L’Hostal Sant Maurici es troba al municipi de La Quar, comarca del Berguedà, a 887 metres sobre el nivell del mar. La casa està envoltada de serres, boscos, pastures, baumes i petits salts d’aigua ideals per gaudir d’espais únics de gran bellesa i misteri.

La Quar s'estén a la dreta del Llobregat, ja en contacte amb el Lluçanès i amb la riera de Merlès, a l’esquerra, que el separa de Lluçà (El Lluçanès). Pel nord, limita amb Vilada i Borredà (Berguedà), que l'abraça a més per l'est on també limita amb Lluçà (Osona). Pel sud termeneja amb Sagàs i Olvan i a l'oest amb Cercs, tots pertanyents al Berguedà. La major part de la seva extensió correspon a la capçalera de la vall de la Portella, amb el pic de Salga Aguda de 1.171 m i la serra de Campdeparets i el serrat de Sant Isidre de 1.121 m, al sud.

La riera de la Portella, que travessa el terme de La Quar, desemboca al Llobregat davant la colònia de la Plana (Avià). El límit septentrional del terme és format pel Margançol, que corre en direcció est-oest cap al Llobregat i drenen encara el terme diversos afluents de la riera de Merlès, al sud-est.

entornbruixes

N 42º 4' 22.71"        E 2º 0' 30.69" 

Gorgs de les heures. Forma part de la Ruta de les Bruixes i era un lloc de reunió d'aquestes sacerdotesses del diable. Tradicionalment, els gorgs i les rieres, per la presència d’aigua, eren sovint els llocs predilectes pels seus rituals. Són paratges de gran bellesa paisatgística i de cert ambient misteriós.

entorngoles

N 42º 4' 25.83"        E 2º 0' 30.38"