gototopgototop

Hostal Sant Maurici

L'habitació de l'espígol

L’habitació de l’espígol és una habitació triple, amb llit de matrimoni i un d’individual, i bany.

hespigol

L’ESPÍGOL

L’espígol és una planta perenne, verda tot l’any, que és molt olorosa i amb unes flors blavoses agrupades que formen una mena d’espiga laxa. Les tiges són de secció quadrada.

Aquest arbust és un tipus de planta mediterrània que floreix a l’estiu, a partir del mes de juny, i que és reconegut com a planta medicinal.

Tradicionalment, les flors de l’espígol s’han fet servir com a infusió per a tranquil·litzar, per a calmar l’ansietat, la hipertensió, l’insomni, l’anorèxia, la grip, la bronquitis, les migranyes o com a inductor de la son.

Si es fa servir com a tòpic, serveix per a desinfectar, per la faringitis, per l’otitis, per les ferides, per les cremades, per les úlceres, per l’acne o les picades d’insectes. També es pot usar per alleujar dolors musculars ja siguin lumbars o menstruals.

L’espígol també s’utilitza en perfumeria ja que se n’obté un oli essencial i és molt present en diversos perfums, colònies i com a perfum de roba, fent una bosseta amb les fulles agrupades.

La mel d'espígol és molt apreciada i com a característica, es pot dir que aquesta planta és un repel·lent dels mosquits i que atrau les papallones.

habespigol03habespigol04habespigol01habespigol02