gototopgototop

Hostal Sant Maurici

L'habitació del romaní

El romaní dóna nom a aquesta habitació doble amb bany.

hromani

EL ROMANÍ

El romaní és un arbust mediterrani molt conegut gràcies als seus usos culinaris i medicinals. El més significatiu i característic del romaní és que a les seves fulles posseeix unes glàndules que contenen olis essencials que li confereixen una olor fresca i forta, sobretot quan es premen les fulles.

Aquesta planta de la família de les Labiades s’ha demostrat que és un bactericida potent, antiviral, cicatritzant i també, antioxidant. Si s’administra per via oral també presenta una activitat diürètica.

Les fulles del romaní, tan fresques com seques, són utilitzades per aromatitzar carns, especialment la de xai, sopes i verdures, i li dóna un gust especial.

una planta de la família de les Labiades de la qual s’utilitzen les fulles i les flors. Serveix per revitalitzar, tonificar, és digestiu i antirreumàtic. A més, com que és estimulant serveix per combatre els estats d’abatiment.

D’aquest arbust perenne, tot l’any verd, també se n’aprofita la seva fusta que serveix com a combustible i també per a fer llaüts i d’altres instruments.

El nèctar de les seves flors és excel·lent per a les abelles, que el busquen normalment, i dóna una mel excel·lent de bona qualitat.

habromani01habromani02