gototopgototop

Hostal Sant Maurici

L'habitació del timó

Habitació doble amb bany. A més, té una butaca restaurada típica de fa més d’un segle per contemplar les magnífiques vistes que hi ha des d’aquesta habitació.

htimo

EL TIMÓ

El timó és un petit arbust originari dels països mediterranis que creix en terres calcàries i argiloses muntanyenques de fins a 2.000 metres d’alçada. Aquest pot arribar a mesurar fins a 30 centímetres i té una base molt llenyosa i ramificada.

Les fulles d’aquesta planta, que també és coneguda com a farigola, són petites i ovalades, i les seves flores petites, blanques o rosades.

El timó, que floreix entre l’abril i el maig, és una planta que té propietats medicinals i es fa servir en cas de tos improductiva, bronquitis, refredat comú, asma, laringitis, dispèpsia i gastritis.

Si s’empra per via tòpica serveix per al tractament de l’estomatitis, l’halitosi, la faringitis, l’amigdalitis i les lesions cutànies.

La farigola també s’utilitza a la cuina com a espècia per condimentar la carn, els estofats i la sopa.

Es poden fer infusions de timó per beure o bé, per abocar el concentrar en un bany per obtenir-ne efectes sedants.

És un desinfectant molt potent, digestiu i antireumàtic. Com a oli essencial diluït amb oli d’ametlles dolces serveix per preparar ungüents que s’apliquen per via externa. 

habtimo01habtimo02